NICORETTE® Kauwgom

NICORETTE® kauwgom is geschikt voor rokers die een meer flexibele benadering willen om hun zin in roken te bedwingen, wanneer en waar ze het nodig hebben.

NICORETTE® kauwgom is zowel aangewezen voor de methode van de 'directe rookstop' als voor 'stapsgewijs stoppen met roken'.

NICORETTE® kauwgom is beschikbaar in 3 smaken: classic, menthol mint en freshfruit.

Hoe werkt NICORETTE® kauwgom?

NICORETTE® kauwgom bevat nicotine voor therapeutisch gebruik: minder dan in een sigaret, maar in een voldoende grote hoeveelheid om u te helpen uw onthoudingsverschijnselen onder controle te houden.

Hoe gebruikt u deze kauwgom?

Het is belangrijk deze kauwgom correct te gebruiken door de juiste kauwtechniek toe te passen:

  • kauw langzaam gedurende 10 seconden
  • "parkeer" de kauwgom tussen tandvlees en wang gedurende 1 minuut
  • herhaal dit gedurende ongeveer 30 minuten.

Welke dosering moet u volgen?

U kiest de kauwgom 2 of 4 mg naargelang uw verslaving.

NICORETTE® kauwgom moet langzaam worden gekauwd, volgens de instructies. Wanneer u minder dan 20 sigaretten per dag rookt, raden wij NICORETTE® kauwgom 2 mg aan. Wanneer u meer dan 20 sigaretten per dag rookt, raden wij NICORETTE® kauwgom 4 mg aan.

STOPPEN MET ROKEN

  • U moet volledig stoppen met roken.
  • In de meeste gevallen volstaan 10 kauwgommen per dag. Maximum 14 kauwgommen per dag.

De behandeling duurt normaal gezien minstens 3 maanden. Verminder na die eerste periode het aantal kauwgommen per dag geleidelijk aan. Stop met de behandeling zodra 1 à 2 kauwgommen volstaan.

MINDER GAAN ROKEN

  • Wissel, in de mate van het mogelijke, sigaretten af met kauwgom. Gebruik de kauwgom zodra u zin krijgt om te roken.
  • Gebruik elke dag voldoende kauwgommen, maximaal 14 stuks.
  • U moet het aantal sigaretten blijven afbouwen totdat u volledig gestopt bent. Vervolgens bouwt u geleidelijk het aantal kauwgommen af.

Stop met de behandeling van zodra 1 à 2 kauwgommen volstaan.

Als u er na 6 weken niet in geslaagd bent minder te roken, vraag dan advies aan een professional in de gezondheidszorg, een drogist, een apotheker of een verpleegkundige. Als u er na 9 maanden niet in geslaagd bent om te stoppen met roken, vraag dan advies aan een professional in de gezondheidszorg, een drogist, een apotheker of een verpleegkundige.

Voor meer inlichtingen:

Raadpleeg de bijsluiter online. Surf naar http://www.geneesmiddeleninformatiebank.nl/ords/f?p=111:1:0::NO:SESSION:P0_DOMAIN,P0_LANG:H,NL en geef bij productnaam "Nicorette" in.

 

NICORETTE® is een geneesmiddel aangewezen bij het stoppen met roken, met als werkzaam bestanddeel nicotine. Lees voor gebruik de bijsluiter. NICORETTE® niet gebruiken wanneer u een ernstige hartaandoening heeft, recent een beroerte heeft gehad of (voor de kauwgom) een ontsteking in de mond, keel of slokdarm heeft. NICORETTE® mondspray niet gebruiken indien u jonger bent dan 18 jaar of indien u nog nooit gerookt hebt. Slagingskans placebo: 5,6% en met mondspray 13,8% i.c.m. 3 begeleidingssessies, gemeten over 52 weken. NICORETTE® niet gebruiken tijdens de borstvoeding. Raadpleeg uw arts voordat u NICORETTE® gebruikt tijdens de zwangerschap. KOAG nr.: 33-1011-1439.