NICORETTE® Mondspray

NICORETTE® Mondspray is een nicotinevervanger in de vorm van een spray die in de mond verstoven wordt. 
Verlicht je trek in een sigaret na 30 seconden.*

NICORETTE® Mondspray is geschikt om op moeilijke momenten snel de behoefte aan een sigaret te onderdrukken. Bijvoorbeeld na de maaltijd, wanneer je gestresseerd bent of in een omgeving waar gerookt wordt. Zo beperk je het risico op herval en vergroot je de kans om succesvol te stoppen.
NICORETTE® Mondspray verkrijgbaar in mint smaak en de nieuwe fruit & mint smaak

Hoe werkt NICORETTE® Mondspray?

NICORETTE® Mondspray bevat per verstuiving 1mg nicotine voor therapeutisch gebruik. De nicotine wordt door het mondslijmvlies in het lichaam opgenomen. De spray verlicht snel de trek in een sigaret op moeilijke momenten en helpt je succesvol te stoppen.

Hoe gebruik je NICORETTE® Mondspray?

Bekijk hier de demonstratievideo!

Welke dosering moet je volgen?

  • maximaal 4 verstuivingen per uur
  • maximaal 64 verstuivingen per dag

Verstuif één keer wanneer je normaal gezien een sigaret zou roken of wanneer de behoefte (te) sterk wordt. Als de behoefte na enkele minuten nog niet onder controle is, mag je een tweede verstuiving gebruiken. Volg het stappenplan hieronder!

Stoppen in drie stappen

Als je het roken wil verleren met de hulp van NICORETTE® Mondspray, moet je eerst en vooral de sigaret volledig achterwege laten. Het is de bedoeling dat de spray je sigaretten van meet af aan vervangt en dat je het gebruik van de spray in 12 weken geleidelijk aan afbouwt.

Stap I: week 1-6

  • 1 à 2 verstuivingen per achterwege gelaten sigaret.Start met 1 verstuiving. Vermindert je trek niet na enkele minuten, gebruik dan een tweede verstuiving.
  • De meeste rokers zullen nood hebben aan 1 à 2 verstuivingen om het halfuur of uur.

Stap II: week 7-9

  • Het aantal verstuivingen dag na dag afbouwen.
  • Tegen het einde van week 9 zou je nog maar de helft van je startgemiddelde mogen gebruiken.

Stap III: week 10-12

  • Verminder het aantal verstuivingen per dag tot maximaal 4 tijdens week 12.
  • Stop volledig wanneer het gebruik is afgebouwd tot 2-4 verstuivingen per dag.

Je kan de spray na stap III gebruiken om je rookstop vol te houden in situaties waarin de verleiding zeer groot is. Gebruik in deze periode maximaal 4 verstuivingen per dag.

Belangrijk: voltooi het volledige programma van 12 weken!

Om je succesvol te helpen stoppen is het essentieel dat je niet te vroeg ophoudt. Stop dus niet met de spray vooraleer je alle stappen gedurende de volledige 12 weken doorlopen hebt.

Voor meer inlichtingen:

Raadpleeg de bijsluiter online. Surf naar http://www.geneesmiddeleninformatiebank.nl/ords/f?p=111:1:0::NO:SESSION:P0_DOMAIN,P0_LANG:H,NL en geef bij productnaam "Nicorette" in.
* 2 verstuivingen 1 mg/spray

NICORETTE® is een geneesmiddel aangewezen bij het stoppen met roken, met als werkzaam bestanddeel nicotine. Lees voor gebruik de bijsluiter. NICORETTE® niet gebruiken wanneer u een ernstige hartaandoening heeft, recent een beroerte heeft gehad of (voor de kauwgom) een ontsteking in de mond, keel of slokdarm heeft. NICORETTE® mondspray niet gebruiken indien u jonger bent dan 18 jaar of indien u nog nooit gerookt hebt. Slagingskans placebo: 5,6% en met mondspray 13,8% i.c.m. 3 begeleidingssessies, gemeten over 52 weken. NICORETTE® niet gebruiken tijdens de borstvoeding. Raadpleeg uw arts voordat u NICORETTE® gebruikt tijdens de zwangerschap. KOAG nr.: 33-1011-1439.