Therapie met nicotinevervangers

Therapie met nicotinevervangers

Stoppen met roken met behulp van nicotinevervangers: Zo doe je dat!

Als roker ben je gewend aan een stabiele nicotinespiegel in het bloed of aan een nicotinetoevoer op bepaalde tijdstippen. Als je stopt met roken, daalt de nicotineconcentratie in je bloed. De onaangename gevolgen daarvan zijn een sterke drang naar een sigaret en ontwenningsverschijnselen, zoals nervositeit en prikkelbaarheid. Op dat moment is het gevaar groot dat je alle goede voornemens overboord gooit en toegeeft aan de drang om een sigaret aan te steken. Nicotinevervangende preparaten, zoals bijvoorbeeld nicotinesprays of nicotinekauwgom , vervangen de ontbrekende nicotine uit de sigaretten en geven je de rust die je nodig hebt om je op je nieuwe leven als niet-roker in te stellen.

Bij de therapie met nicotinevervangers zijn er twee verschillende methoden om te stoppen met roken: Ineens stoppen en geleidelijk afbouwen. Hier vind je alle informatie over het verloop van deze twee procedures – voor een succesvolle rookstop.

Hoe werkt de therapie met nicotinevervangers van NICORETTE®?

Tijdens de therapie met NICORETTE® neem je geleidelijk aan steeds minder nicotine in tot je het roken volledig ontwend bent. Over het algemeen is het lichaam na ongeveer 3 maanden ontwend van de nicotine. In bepaalde gevallen kan ook een therapie van zes maanden zinvol zijn.

Natuurlijk vorm je ook zelf een belangrijk onderdeel van het succes! NICORETTE® is helaas geen wondermiddel dat je van de ene dag op de andere van je verslaving kan genezen. Je moet zelf ook consequent blijven en doorzettingsvermogen tonen om te kunnen stoppen met roken.

Niet-roker – met nicotine?

De stof nicotine is niet kankerverwekkend en veroorzaakt geen hart- en vaatziekten. Het zijn de talrijke andere stoffen in de tabaksrook die schadelijk zijn voor de gezondheid. Bij de therapie met nicotinevervangers wordt de nicotine uit de sigaretten vervangen door therapeutische nicotine en de talrijke schadelijke stoffen van de sigaretten zitten er niet bij. Als de nicotine op die manier in het lichaam terechtkomt, wordt een lagere nicotinespiegel bereikt dan met sigaretten. Toch is die voldoende om de drang naar een sigaret en ontwenningsverschijnselen met succes te verminderen. Bovendien gebeurt de opname van nicotine bij het gebruik van nicotinevervangende preparaten een stuk langzamer dan via de sigaret – daardoor blijft ook de verslavende kick achterwege.

Lees meer over de verschillende nicotinevervangers van NICORETTE®.

Directe rookstop met NICORETTE®

Hoe kan NICORETTE® je helpen?

Stoppen met roken is moeilijk. Dat weten wij. NICORETTE® is er om je te helpen. Vervangers bevatten nicotine voor therapeutisch gebruik om je te helpen je onthoudingsverschijnselen onder controle te houden.

NICORETTE® kan je kansen op succes verdubbelen.

Kies de vorm die het beste bij je past.
Omdat elke roker anders is, stelt NICORETTE® twee vormen van nicotinevervangers voor.
NICORETTE® spray of NICORETTE® Kauwgom kunnen je helpen te stoppen. Kies de vorm die het beste bij je past.

Minderen en dan stoppen met roken met NICORETTE®

Je hebt al geprobeerd te stoppen, je bent er niet klaar voor om in één keer te stoppen:
NICORETTE® stelt een andere methode voor "Minderen en dan stoppen met NICORETTE®".
NICORETTE® Spray en NICORETTE® Kauwgom kunnen je helpen.

Hoe werkt deze methode?

Het is een methode in 4 stappen die bestaat uit het gebruiken van de NICORETTE® Mondspray of NICORETTE® Kauwgom in plaats van sigaretten. Op die manier verminder je de hoeveelheid tabak die je rookt, totdat je beslist er volledig mee te stoppen.

Hoe kan NICORETTE® je helpen?

Met NICORETTE® Mondspray of NICORETTE® Kauwgom om te minderen en dan te stoppen, kan je de onthoudingsverschijnselen die gepaard gaan met minder roken beperken.

Enkele tips om gemakkelijker te minderen

  1. Stel de eerste sigaret van de dag zo lang mogelijk uit
  2. Geef de minst lekkere sigaret van de dag op
  3. Zoek afleiding
  4. Spreid de sigaretten zoveel mogelijk over de dag
  5. Gebruik NICORETTE® Mondspray of NICORETTE® Kauwgom om het aantal sigaretten af te bouwen en vervolgens te stoppen.